Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Akciók A stílus Magunkról Szolgáltatásaink Blog Eseménynaptár Referencia Letöltések Kapcsolat


Webáruház


ReklámajándékokBékéscsaba-Kolbászfesztivál


Idén is megrendezésre került 2010. október 28- 31. között az évtizedes hagyományokkal bíró gasztronómiai fesztivál. Az október végi idõjárás a kezdéskor ugyan kicsit csípõs volt, de a hét végére szikrázó napsütéssel kedvezett a gasztronómia szerelmeseinek. A hangulat tükrözte a régió híres tudományát: amerre csak jártunk, mindenhol a kolbász körül sürgölõdtek a vendégek, látogatók és a szakmabeliek egyaránt. A rendezvény nyilvánvalóan a különféle húskészítményekrõl, sajtokról szól, melybõl – nagy örömünkre - komoly választékot találtunk, a nagyok mellett a hazai házigazdaságok kínálatában is. Emellett a szervezõk céljai között a hazai turizmus, a népmûvészet, a kézmûvesség népszerûsítése és a hagyományõrzés is szerepelt.

Elmaradhatatlan része volt a rendezvénynek a jó hazai pálinka, a nemes gyümölcsök párlatai zavarba ejtõ kínálattal, különlegességekkel kedveztek az érdeklõdõknek. Magunk részérõl nagy siker volt az Agárdi Pálinkafõzde sörpárlata; nem lefaragva egy szemernyit sem a többi, mára ismét népszerûvé váló erdei gyümölcsbõl vagy megszokott, háziasított társaiból készülõ alkotás értékébõl.

A borászok is szép számban képviseltették magukat, az ország szinte minden szõlõ - és bortermõ vidékérõl érkeztek pincészetek, akiknek a Borvigadalom sátor adott helyet.  A teljesség igénye nélkül, bemutatta és kínálta borait a Tokaj Kereskedõház, a Sipos Borház, a Feind Borház, Günzer Tamás Pincészete, a Polgár Pince, Gere Tamás & Zsolt… A Boroskellék csapata a szekszárdi Szeleshát Pincészettel karöltve vett részt a fesztiválon. hangsúlyozandó az igényes és gördülékeny vendéglátás fontosságát, a kézmûvesség dicséretét, melyet igyekszünk a vásárlóinknak is formabontó darabokon keresztül átadni.  

A látogatók az ország minden részérõl szép számban érkeztek, ezzel is igazolva a hagyományok iránti érdeklõdést, na és persze azt az ismeretünket, hogy a magyar szereti a jó minõségû ételt és italt. Különösen igaz ez, ha ehhez jó zene, színpadi fellépések, versengés, csapatmunka is társul, mint azt láthattuk a számos amatõr kolbásztöltõ-csapatnál, megtapasztalhattuk a részvétel fontosságát és a gyõzelem kevésbé fontos mivoltát.

Olyan rendezvény ez, ahol a szakma személyesen találkozik a közönséggel, akinek a kedvére alkotja büszkeségeit, legyen szó a gasztronómia bármely területérõl.

Jövõre mindenkivel ugyanitt!

Orbán Balázs és a Boroskellék csapata

 

« Vissza az elôzô oldalra