Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Akciók A stílus Magunkról Szolgáltatásaink Blog Eseménynaptár Referencia Letöltések Kapcsolat


Webáruház


Reklámajándékok„Magyarország és Erdély kapcsolata – az építészeten keresztül” címmel, kiállítás nyílt a Krisztina-körút 27. szám alatt, a Súlypont Rendezvényteremben.

 

 2010. november 16.-án örömmel fogadtunk el egy kedves meghívást a Geosolar Kft.-tõl a megnyitó ünnepségre, melyet a Kossuth és Ybl-díjas Makovecz Imre és Pokorni Zoltán, a XII. kerület Hegyvidék polgármestere nyitott meg.

 A rendezvényt a Thermo Kft. szervezte a Súlypont Rendezvényteremben. A Thermo Kft. 1983 óta energia-takarékos épületek épületgépészeti tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, ez a kapcsolódási pont a hazai építészettel.


A rendezvény fontosságát bizonyítandó, hogy a zöld irányzatok népszerûsítése és alkalmazása nem tûrnek halasztást, errõl világszerte rengeteg publikáció jelenik meg. A hosszú távú gazdaságosság, a bolygó légkörének védelme szintén a legfontosabb szempontok közé tartozik.

Környezetünk - élõhelyünk védelme összhangban lehet és kell, hogy legyen a hazai és nemzetközi építészeti kultúrával.
A történelmi - és vallási ihletésû motívumvilág, a Kós Károly-féle építészeti irány, melyet Makovecz Imre segítségével felidézhetünk, a természet-közeliség, a természetes anyagok használata, a kézmûvesség dicsérete, technológiával és gazdaságossággal párosítva, komoly lehetõséget teremtenek Magyarország számára a nemzetközi elismertség és újra elismertség felé. Bízom abban, hogy szemléletváltás következik be, és a mennyiséget értékes minõséggel, hagyománytisztelettel párosíthatjuk a jövõben, minden területén az életünknek.
A rendezvényrõl a Duna Televízió készített felvételt, a meghívó és a sajtóközlemény  itt olvasható.

Orbán Balázs és a Boroskellék csapat

 

« Vissza az elôzô oldalra